Steakhouse kültürü ülkemizde her gün daha da yaygınlaşarak büyümeye devam ediyor.Et seven bir millet olarak steak'i hiç yadırgamadan hayatımıza dahil ettik.
Steakhouse kültürünün tarihine indiğimizde , 1600'lı yıllara uzanıyoruz.Yaklaşık 300 yıl önce "Chophouse" ismiyle hizmet vermeye başlayan mekanlar,19.yüzyılda tüm avrupaya yayılıyor.Aynı dönemlerde Amerikaya da yayılan konsept Steakhouse ismini alıyor ve gelişimini hızlandırıyor.
Yeniden Türkiyeye dönececek olursak: et denilince bizim aklımıza ilk olarak kebap gelir. Terbiye edilmiş, şişe dizilmiş kuşbaşı et, yanında çeşit çeşit salatasıyla gelen Adana Kebap vb. suyu kalmayana kadar iyice pişirilir.Soslanmadan mangalda pişen dana antrikot,bonfile gibi kısımları ise geleneksel hizmet veren yerlerde genelde bulunmaz.
Yurt dışında , özellikle amerika'da çok yaygın olarak tüketilen steak'in kesilişi,pişirilmesi ve sunumu çok önemlidir.Bizim gibi Adana'da yaşayan ve ete tutkusu olan insanlar içinse Steakhouselar birer cennettir.
Bu cennet mekanları ve bu midelerimize bayram ettirecek bu lezzetleri keşfetme sürecimizde bize eşlik etmeye ne dersiniz ?
Takipte Kalın !
Home
»
»
Steakhouse Kültürü
0 yorum :
Yorum Gönder