Öncelikle hepinize tekrardan merhabalar bugün size dananın neresinden en lezzetli steak deneyimini yaşayabileceğinizi söyleyeceğim.
Şöyle başlayalım dananın sırt kısmında 3 tane lezzetli steak deneyimi yaşayabileceğiniz yer vardır,bunlar;
- Antrikot
- Bonfile
- Kontrafile'dirler.
Antrikot:
Dananın sırt bölgesinden çıkartılır. Bifteğin birinci kalite halidir. Toplam ağırlığı 6-7 kilogram arasında değişmektedir. Daha çok küçükbaş hayvanları yemeklerimizde kullandığımızdan dolayısı ile bir benzetme yapacak olursak "antrikot" dananın pirzolasının kemiksiz halidir.Her zaman iyi antrikot bulmak zordur fakat iyi ve yağı damar şeklinde ete yayılmış bir antrikot bulabilirseniz yediğiniz en iyi steak o olacaktır.Yağlı ve yumuşak bir et olduğu için mangalda pişirmeye uygundur. Çeşitli soslarla ızgarada pişirilmeye uygundur. Aynı zamanda evde döküm tavada da pişirebilirsiniz.
Bonfile:
Dananın sırt ve arka kısmında bulunan bir parçadır. Hayvanın sağ ve sol olmak üzere her iki yanında birer adet bulunan kas dokusudur. Toplam ağırlığı 1,5-2,5 kilogram arasında değişir. Hayvanın arka kısmında bulunan ve oldukça çalışan bir kas dokusu olduğu için yağ barındırmaz.
0 yorum :
Yorum Gönder