İçimizi ısıtan güneşli bir Adana gününden merhaba et sevdalıları,
Son steakhouse ziyaretimizden sonra arayı açmak istemedik ve yeni lezzetlerin peşine düştük . Araştırmalarımız sonucunda ve tavsiyeleri de göz önünde bulundurarak rotamızı adananın en nezih semtlerinden olan Ziyapaşa da bulunan BayBoa Gourmet&Steakhouse a çevirdik.
Bu güzel lezzetleri tatmadan önce mekanın işletmecileriyle kısa bir söyleşi yaptık , güzel ve samimi cevaplar aldık . Haydi mini söyleşimize bir göz atalım ;
Adana kebabın başkenti olarak bilinirken neden Steakhouse ?
- Adanalılar eti zaten çok seviyorlar ve bizde hayallerimizden yola çıkarak değişik bir versiyonda sunmak istedik eti ve bu mekan ortaya çıktı .
İsminizde yer alan ''Gourmet'' ibaresinin anlamı nedir ?
- Biz burada etin yanısıra kendi keyif aldığımız şekilde başka lezzetlerde sunmak istedik ve Gourmet kısmını o yüzden ekledik . Örnek olarak ; Türkiye de ve yurtdışında çok güzel peynirler var fakat bunlara her istediğiniz an ulaşma imkanı olmuyor . Bizde onları ulaşılabilir kılmak adına Gourmet ' i oluşturduk .
Eti hazırlarken neleri ön planda tutuyorsunuz ? Lezzeti ete nasıl veriyorsunuz ?
- Öncelikle , lezzeti vermek istediğimiz standartlarda hayvanları arıyor ve bulmaya çalışıyoruz . Anadolunun farklı şehirlerinden etleri aldıktan sonra ''dry - age'' yani kuru dinlendirme yöntemiyle (bu süreç ortalama 30 güne tekabül etmekte ) dinlendiriyoruz ve sonrasında dinlenme süresi dolan etleri reyona alıp günlük sunuma hazırlıyoruz . Tabi bu dana grubu için geçerli . Aynı zamanda diğer marinasyon yöntemlerle ( ıslak dinlendirme , 15 günlük dinlerdirme, vs ... ) yaptığımız farklı lezzetlerimiz de mevcut .
Peki etin lezzetini bizler nasıl alıyoruz ?
- Etlerin içerisinde su baloncukları vardır . Burda özel bir pişirme tekniğiyle bu baloncukların içerisinde ki suyu hapsediyoruz ki et suyunu kaybetmesin . Bu şekilde suyunu kaybetmeyen etin lezzetini tam olarak alabiliyouz .
Bu verimli söyleşinin ardından şefimizin tavsiyesi üzerine Lokum yemeye karar verdik ve başladık yemeğimizi beklemeye . Bu süreç içerisinde mekanı dikkatlice inceleme fırsatı bulduk . Şunu söylemeliyim ki mekanda çalan şarkıların seçimi çok başarılı. Mekanın büyük olduğunu söyleyemeyeceğim ama lokasyonu bunu göz ardı etmenizi sağlayabilir .
Kulaklarımızı okşayan , huzur verici şarkılar eşliğinde etimizi yedik . Sonrasında ise yediğimiz et hakkında düşüncelerimizi dile getirdik ;
Öncelikle , çalışanlar ilgili ve servis seri bir şekilde ilerliyor . Sunuma ve lezzete gelecek olursak ;
Etin yanında gelen garnitürler tam olarak beklediğimizi veremedi fakat soslar başarılı ve acı hardal gerçekten ACI ! (demedi demeyin ) Gelelim en önemli noktaya ,
İsteğimiz üzerine tam kararında gelen orta pişmiş gelen Lokum gerçekten çok iyiydi. Herşeyiyle tam kararında idi ve beklentimizi karşıladı . Malumunuz Adananın en pahalı muhitlerindir Ziyapaşa bulvarı buna rağmen fiyatlar normal seviyede ve makul.
Biz 180-200 gr lık 40 TL gibi bir ücret ödedik .
'' Lezzetli ''kelimesini karşılayan bir öğün sonrası mutlu bir şekilde ayrıldık BayBoa Steakhose dan .
Sizde bu güzel mekan hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak isterseniz aşağıda ki linklere tık tık ➘
Bir sonra ki lezzet keşfimiz de görüşmek dileğiyle . Sıhhat ve afiy-Et le kalın 😂
0 yorum :
Yorum Gönder